In NL vieren 60.000 kinderen hun verjaardag niet!
Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Wist je dat voor ruim 60.000 kinderen in Nederland dit niet vanzelfsprekend is? Zij kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeau, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek.

Stichting Jarige Job: Ieder kind heeft recht op een verjaardag!
Jarige Job helpt deze kinderen én daarmee het hele gezin door in ieder geval de belangrijkste dag van het jaar wél mogelijk te maken. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-, met alles erop en eraan. Zoals slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. Ruim voor de verjaardag van het kind krijgen de ouders de Jarige Job verjaardagsbox. Zij zorgen ervoor dat het huis versierd is, dat de taart gemaakt is, cadeautjes zijn ingepakt en de traktatie voor op school klaar staat. De kinderen hebben geen idee van het bestaan van Jarige Job. Hierdoor wordt een verjaardag weer een echt gezinsfeest!

Jarige Job werkt samen met de Voedselbank. Van de gezinnen die daar geregistreerd staan, is het duidelijk dat ze in financiële nood verkeren. Via de Voedselbank worden de anonieme boxen verspreid onder de ouders. Tevens werkt Stichting Jarige Job samen met andere maatschappelijke organisaties en instellingen die zich richten op de allerarmsten in Nederland. Zoals Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, St. Leergeld en Het Vergeten Kind.

Zo helpen we mee met Sint Pannekoek
Als je pannenkoeken komt eten op onze locaties dan vragen we na afloop een (vrijwillige) bijdrage. Je bepaalt zelf wat je kunt en wilt betalen. Zo zorgen we ervoor dat ook diezelfde kinderen pannenkoeken komen eten voor een fractie van de normale prijs. En mensen die wat meer kunnen betalen zorgen ervoor dat we wat geld overhouden. Ook kun je op diverse locaties meedoen met een bingo of producten kopen. Na afloop van Sint Pannekoek maken we de opbrengst over naar Stichting Jarige Job. Zo hebben we niet alleen op 29 november een geweldig feest, maar iedere week weer!

Wil je meer weten over Stichting Jarige Job, meehelpen of op een andere manier dit goede doel ondersteunen? Kijk dan even op de site: www.stichtingjarigejob.nl.